6 Ekim 2010 Çarşamba

Sakin Olun


Bildiginiz gibi Milli Takim 2012 Avrupa Sampiyonasi yolunda cuma gunu Almanya ile cok onemli bir maca cikacak. Ancak hem Turkiye hem Almanya basininda mactan cok Turk kokenli olup dogup buyudugu yer olan Almanya milli takimini secen Mesut Ozil ve Mesut'la ayni sartlarda yasamis ancak Turk Milli takimini secen Nuri Sahin konusuluyor. Dogaldir tabi bu durumun konusulmasi malzeme olmayan yerde uydurma haberler yapan medyamizin eline bir de malzeme gecince her taraf Mesut Ozil ve Turkiye macinda ne yapacagina dair haberler ile doluyor.


Yalniz o haberlerden, yapilan roportajlardan ikisi gozume takiliyor. Ikisinde de bas kahraman belli: NTVspor haber muhabiri ismini bilmedigim arkadas. Once Mesut'a soruyor can alici soruyu:
- Macta Turk marsi okunurken ne yapacaksin?

Mesut, olaganustu bir olgunlukla cevap veriyor:
- Marslar okunurken konsantre olacagim...

Dogal olarak bizim muhabir istedigini alamayarak deyim yerindeyse got gibi kaliyor ortada.

Bu roportajin aksami ayni zat, Tuncay ve Hamitle roportaj yapiyor ve soyle bir soru soruyor Milli futbolculara, gururlu bir ifadeyle:

-Bugun Mesut'a sordum Milli mars okunurken ne yapacaksin diye? Sizce neler dusunuyodur, neler yasiyordur ve ne yapacak Mesut?

Tuncay soyle bir cevap veriyor:
- Mesut Milli Mars okunurken anlayacaktir dogru bir karar verip vermedigini.

Simdi, bu diyaloglara bakinca bizim Almanyayla topragina 11 e 11 mac yaptigimiz anlasiliyor ve karsi takimda da bizim mahalleden bir cocuk var ona sanki bir gazoza transfer olarak ihanet etmis bizlere, merak ediyoruz yillardan beridir damarina islemis mahallemizin degerlerini unutacakmi macta gol atarsa bizi yikarsa sevinebilecekmi yuzumuze bakarak.

Yahu milliyetci gencler bir sakin olun, futbol sadece bir oyun, futbolcular icin bir meslek bizim icin de bir eglence. Savasa gitmiyoruz tedirgin arkadaslar.

Hiç yorum yok: