19 Aralık 2009 Cumartesi

Zaytung



Daily Mirror gazetesinin yaptığı ’Son 20 Yılın En İyi Aktörü’ anketini Türkiye, Nejat İşler ile 3.sırada bitirdi. Dış İşleri Bakanlığı Sözcüsü “Biz kazanamayalım diye gizli oylama yapmışlar, sonuçlara itiraz edecez” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Daily Mirror gazetesinin internet üzerinden yaptığı ‘Son 20 Yılın En İyi Aktörü’ anketi dün akşam sonuçlandı. Al Paçino 26 milyon oyla 1. olurken, Johny Depp 2. seçildi. Oylamanın bitimine 15 dakika kala 14 milyon oy alarak 4102. sıradan 3. sıraya kadar yükselen Nejat İşler, birinciliği alma yolunda hızla ilerlerken anket aniden sonladırıldı.

Çok Geç Haberimiz Oldu


Türk halkından gizlice yapılan bu anket, Dış İşleri Bakanlığı'nın da büyük tepkisini çekti. Bakanlık Sözcüsü “Yıllardır anketlerde ilk ona bile giremeyen ülkeler ,bu sene hırs yapıp bizden habersiz anket düzenleme kararı almışlar. Avrupa'da yaşayan gurbetçilerimizin uyarısı ile ancak anketin bitimine yarım saat kala durumdan haberimiz oldu. Vatandaşlarımızın duyarlı yaklaşımıyla derhal Facebook ve diğer paylaşım sitelerinde organize olup 3.sıraya kadar çıktık ama hemen anketi kapattılar. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne dilekçemizi verdik. Hakkımızı yedirmeyiz” açıklamasını yaptı.

Al Pacino: "Polat Alemdar'ın Oyları Bölmesi İşimize Geldi"

Anketi birinci sırada tamamlayan Al Pacino, basına yaptığı açıklamada “İnanın hiç beklemiyordum, mucize gibi birşey, son dakikalarda birincilik gidiyor diye çok koktuk ama Türk oylarının bir kısmının Polat Alemdar'a kayması ile rahat bir nefes aldık. Büyük ihtimalle böyle bir başarıyı bir daha asla kazanamayacağım. İnanın Oskar alsam bu kadar sevinmezdim” dedi.

Sabaha Kadar Dans Ederek Kutladılar

İnternet anketleri tarihinde bir ilk olarak gündeme damgasını vuran olay, Al Pacino'nun yaşadığı A.B.D'de de şaşkınlık ve sevinçle karşılandı. Amerika'lılar bu tarihi olayı sokaklarda dans ederek ve şarkılar söyleyerek kutlarken, New York Belediyesi yarın akşam Times Square'de bir kutlama partisi düzenleneceğini duyurdu. Black Eyed Peas grubunun da şarkılarıyla eşlik edeceği şenliğe, bütün New York'luların davetli olduğu belirtildi.

(amorf1000 Brüksel'den bildirdi)

-Yukarıda ki haber Zaytung'dan alıntıdır. Kulağınızın aşina olabileceği gibi Zeitung Almanca gazete demektir, Zaytung ise Türkçe dürüst, tarafsız ve ahlaksız haber yapan internet sitesi demektir. Siteye girer girmez yüzünüzde oluşacak tebessümlerin kahkaya dönüşmemesine engel olamayacaksınız, olmayında zaten, bu zekice kurgulanmış komik ve ironik yazıların keyfini çıkarın. Astroloji bölümünüde ziyaret etmeden geçmeyin.

-Site'nin her an dava edilmesinden endişe duymaktayım, zira mizah'tan hiç bir şey anlamayan sevgili politikacılar, hatırı sayılır kurum yöneticileri ve başkanları açacakları davalar ile bu oluşumu baltalayabilirler. Böyle bir olayın hiç gerçekleşmemesi dileğiyle, iyi Zaytunglar.


Zaytung.com Halka İlişkiler Daire Başkanlığı'ndan Bildirilmiştir: Sitede yer alan tüm yazılı ve görsel materyal, html kodlarına varıncaya kadar yalandır uydurmadır. Kemik yaşı 18'den küçük olanlar siteye bir arkadaşa bakıp hemen çıkmak için dahi giremezler. Son olarak bizi dava edip mahkemelerde süründürmezseniz gerçekten çok seviniriz. Saygılarımızla.

Ekleme saat 1:35;
- Sonradan farkettim ki Zaytung.com'a üye olup gazetecilik yapabiliyormuşuz, not defteri gibi bişeyimiz var bir haber karalıyoruz deftere beğenilirse haber dahi verilmeksizin yayınlanıyor haber. Bende üye oldum ve Londra semalarından bir haber bildirdim gazeteme pardon Zaytung'uma yayınlarlarsa "yazıyor, yazıyor!" diye koşuşturuz etrafta sizinde haberiniz olur, iyi geceler.

1 yorum:

Sade dedi ki...

Evet çok iyi kugulanmış eğlenceli bir site... Bende blogumda hakkında birkaç birşey yazacağım... Sevdik sevenleri çok olsun diye :D