23 Ocak 2010 Cumartesi

İstanbullu Büyük Düşünürler


- İstanbul'a 3-4 yıllık bir aradan sonra düzgün bir kar yağıyor, özletmişti kendisini ancak bıraktığımız gibi değil, alışık olmadığımız bir şekilde düştü İstanbul'a kar. Hazırlıklıydı belediye ekipleri, Almanya'dan getirilen kar kaplanları yolları silip süpürücekti, millet yollarda kalmayacaktı, evine hapsolmayacaktı, ne var ki ben evimde hapisim Etilere çıkamıyorum. Bilmiyorum ana yollar açılmış olabilir ama belediye sadece ana yollara belediye mi? Ben Etilere çıkamıyorsam sahilden belediye melediye dinlemem arkadaş...

-Kar'ın geleceği daha hafta arasından biliniyordu, sert gelecekti, Ukraynadan gelecekti. Tamda futbol sezoununun ikinci yarısı'nın açılış haftasonu ile çakıştı kar'ın gelişi, sezonu açtık açmasına ağır yağmurda Kadıköyde, ancak sonu gelmeyecek gibi gözüküyor. İnönü stadyumunda oynanacak karşılaşma ertelenmek üzere, karla kaplanmış zemin. Tamam ertelensin bu saatten sonra ama madem karın geleceğini biliyorsun örtemedinmi çimin üstüne bir branda, geçen sene Sivas'ta uygulanmıştı bu sistem ve işe yararlığı onanmıştı, neden aklına gelmiyor bir yetkilinin, aptallarmı? Tembellik veya aptallıktan başka ne açıklaması olabilir ki böyle bir durumun?

-Yukarıdaki saçmalıklar dışında, kar iyi geldi İstanbul'a, özlemiş o da belli hemen büründü beyaza, şöyle Rolling Stones'dan white horses gibi bir şarkı açıp camdan dışarıya bakmak keyiflendiriyor insanı.

- Sen İstanbulsun büyük düşün. İyi kışlar herkese...

Hiç yorum yok: