20 Ocak 2010 Çarşamba

Karakter #1


Resimi büyütüp Diabolik'in gözlerinde kaybolun!

Bu post ile yeni bir serinin temellerini atıyoruz, bu seri dahilinde her yeni postta yeni bir karakteri tanıtacağız. Karakter derken, film, çizgi roman, çizgi film ya da kitap karakterlerinden bahsediyorum. İlk karakter olarak İtalyan orijinli çizgi roman efsanesi Diabolik'i tanıtarak başlıyoruz.

Diabolik herşeyden önce anti-hero bir karakterdi, dünyanın her yerinden çizerler şerifleri, polisleri, dedektifleri çizerken Angela ve Luciana kız kardeşler bir public enemy yani halk duşmanı çizmeyi tercih etmişlerdi. Diabolik usta bir hırsızdır ve suçlulardan çalar, ve seri boyunca hiç bir masum insanı öldürmemiştir, ancak görevini tamamlamasını önleyecek bir kişiyi zekice yöntemler ile öldürmekten hiç çekinmemiştir. Zaten daha sonra kötülerden çalması yüzünden modern Robin Hood olarak da adlandırılmıştır.

Bir yetim oalrak, korkulan bir suçlunun gizlenme adasında yetiştirilen Diabolik, tüm suç yeteneklerini orada öğrenmiştir. İsminide adada karşılaştığı tehlikeli siyah panterin türünden almıştır. Büyümesi ile birlikte adadan kaçmış ve kendisini oğlu gibi gören şuçlunun yanında çalışmaya başlamak yerine ondan değerli şeyler çalmaya başlamıştır.

Bu maceraları sırasında 3.sayı'dan itibaren kendise bir partner bulmuştur, bu partner Eva Kant'tır kendisi gibi zeki ve bir o kadar da güzel bu bayan ilerleyen sayılarda Diabolik ile aşk yaşıyacaktır ve artık ayrılmaz bir ikili oalcaklardır.


Diabolik ve Eva

Çaldığı ve öldürdüğü kişiler suçlu da olsa, Diabolik'İn yaptıkları halkın ve polislerin gözünde vahşet derecesine ulaşır ve bu bağlamda dedektif Ginko hayatını Diabolik'i yakalamaya adar. Diabolik ile her sayıda yeni bir zeka yarışına girerler çoğu zaman alt etsede Diabolik onu, dedektif Ginko'da Diabolik'in zayıf karnı olan Eva Kant'ı kullanarak onu hapsetmeyi birden çok kez başarmış ancak Diabolik dehası ve bozulmuş hukuk düzeni sayesinde Diabolik hala dışarılarda bir yerlerde elegant dar siyah kostümü ile değerli varlıkların peşindedir.

Çizgi romanların yakaladığı başarının ardından, İtalyan film yapımcısı Mario Bava romanı beyaz perdeye uyarlamış ve Diabolik'in ününü ikiye katlamıştır, Diabolik'i John Phillip Law canlandırmıştır.Yakın bir geçmişte de benim ile aynı jenerasyonun çocuklarının bileceği gibi çizgi filmi de yapılmıştır.

Halende İtalya'da haftalık olarak basılmaktadır ve 1.50 EURO'luk fiyatı ile alıp cepe konulup okunmalıktır.

Bu serinin de temelini elegant ve etkileyici bir karakter ile attık, incelenmesini istediğiniz bir karakter var ise yorum bölümüne yazarsanız inceleme yaparım, ya da kendiniz inceleyip bana mail olarak yollarsanız, koyarım blog'a

Ekleme: Diabolik'in E-tip Jaguar'ı, adam elegant abi...

Hiç yorum yok: