27 Nisan 2010 Salı

FCUM

Olay zaten bu ! from okul açık on Vimeo.


Her bir insan hayatı boyunca bir çok çelişkiye düşüyor, aklımız ile kalbimizin, bedenimizle, düşüncelerimizin, isteklerimizle, gerçeğin uyuşmadığı bir çok durum var şu hayatta. George Orwell'in 1984'ünde doublethink olarak da adlandırılıyor bu olay başka bir boyut kazandırılarak da olsa işte o hayatımızın her yerinde olan ve olmaya devam edecek doublethink bizi prensiplerimiz ile karşı karşıya getiriyor, olsun tuzu, biberi bu hayatın diyip geçiştiririz. Artık endüstriyelleşen futbola karşı durmaya çalışan ancak malesef ki her delikten fışkıran bu endüstriyelleşmeye bir türlü ortak olmaktan vazgeçemeyen birey anlatılıyor "Looking For Eric"'den alınmış bir kesitte. Endüstriyelleşmeye ne kadar karşı olsalarda, sevdikleri takımından vazgeçemeyenlerdenseniz bu video size gelsin. Beyaz Fanilalıların da dediği gibi olay zaten bu...

-Car parks don't lie, have a look now. What kind of cars park there on a match day? Not the kind of the cars we could afford. How many postman do you know going to game?
-We go by bikes, with fucking baskets in the front.


Video beyazfanilalilar.blogspot.com'dan alınmıştır;
http://beyazfanilalilar.blogspot.com

Not: FC United, Manchester United'ın hissesinin %75'ini Amerikan iş adamı Glazer'ın satın alması üzerine klübün gerçek sahibinin taraftarlar olması gerektiğini düşünen bir grup taraftar önce bir "United Trust Fund" adında bir fon oluşturmuş ardından FC United'ı kurmuşlardır. Takım en düşük amatör ligden başlayıp hızla 3 kademe birden atlayarak UniBond liginde mücadelesini sürdürmektedir, takımın tüm giderleri taraftarlar tarafından karşılanmakta olup dünya futbolunda endüstriyel futbola karşı durmuş oluşumların başında gelir.

http://www.fc-utd.co.uk/

Hiç yorum yok: