3 Nisan 2010 Cumartesi

Sarı Melekler


Uykumu alamadan başladım cumartesi sabahına, kalkmak gerekiyordu. Hafif baş ağırısı ile beraber yaptık dersimizi, dışarıda ki güzel havayı görünce de attım kendimi dışarı. Arnavutköy'e köfte yemeye kuzenimle birlikte, götürdük köfteleri üstüne dondurmamızı da yedik. Efe; "burdan sonra napıyorsun?" diye sordu, "Fenerbahçe bayan voleybol takımının final four mücadelesi var onu izliyiceğim" dediğimde gülmeye başladı, "yahu ne voleybolu" diye. İşte biz de yıllarca "Yahu ne voleybolu" diye diye koştuk milyonlarca dolarlar alıp formalarını sırılsıklam etmeyen futbolcuların peşinden. Ta ki bir grup sporcu çıkıp ortaya kendilerini parçalarcasına mücadele ederek yurt içi, avrupa ayrımı yapmadan bir maç bile kaybetmeyerek bize burada olduklarını hatırlatana dek koştuk paradan başak bir şeyi düşünmeyen profesyonel(!) futbolcuların peşinden.

Ama artık arkalarındaydık onların, bir de söz vermişlerdi bize sarı melekler kazanacaklardı şampiyonlar ligi kupasını. İşte bu uğurda ilk defa katıldıkları final four'da ev sahibi Cannes'ı nefes kesen bir 5'inci set in sonunda 3-2 mağlup etmeyi başardı sarı melekler. Ben, voleybolu futbolu takip ettiğimin çeyreği bile takip etmeyen ben bir voleybol maçı sırasında, Fenerbahçe futbol takımı Sevilla'da avantajı korumaya çalışırken yaşadığım heyecanı yaşıyordum, kalbim bir kaç kere duruyordu, stres vücudumu esir almıştı sanki.

Bütün bu yaşadığım heyecan, stres, gerilime değdi ama, daha önce olduğu gibi kara bahtımıza yenik düşmedik bu sefer, Gamova'nın eşitliği sağlayan smaçları, Nati'nin Ravva'ya karşı yaptığı teke teke blok ile maç sayısını bloklaması, Çiğdem'in mükemmel servisleri ve tüm takımın bir an olsun inancını kaybetmemesi sayesinde kırdık kötü şansımızı ve finaldeyiz.

Bu noktadan sonra elbette ki finali kaybetmeleri üzücü olur ancak şu ana kadar yaptıkalrı şeyler o kadar büyük ki kaybetseler de canları sağ olsun. Bizim gözlerimizi bir voleybol maçı sonrasında dolduran herkese sonsuz teşekkürler. Sizin için ne desek az finalde yolunuz açık olsun ve bilin ki milyonlarca yürek sizinle olacak.

Saldır FENER!

Not: Final maçı bugün saat 18:30'da TRT 1'de...

Hiç yorum yok: